Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Tanulók nyári gyakorlag


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2018-07-24 10:26:38

Tisztelt Szerkesztőség, A cégnél nyári gyakorlaton vesz részt két szakgimnáziumi tanuló heti 6752,-Ft-tal. (az összeg nem éri el a minimálbér 30%-át. )
Kérdésem,
1.) be kell-e jelenteni 1042-es nyomtatványon,
2.) milyen járulék és adóteher jelentkezik (szja+ EHO?)
3.) két törthónapról van szó, ha nem kell bejelenteni 1042-esen ,ki lehet-e a végén fizetni egyszerre a 4 hétre járó díjat, vagy havonta szükséges a törtösszeget utalni. Köszönöm a választ,

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-24 20:04:01

Ha a foglalkoztatás tanulószerződéssel történik, akkor biztosítási jogviszony jön létre, xxT1041-esen be kell jelenteni, a kifizetés szja mentes, de járulékköteles. Ha együttműködési megállapodás keretében, akkor nem jön létre biztosítási jogviszony, nincs bejelentési kötelezettség, a kifizetés adó- és járulékmentes. A vonatkozó törvény a szerződésben illetve a megállapodásban rendeli szabályozni a kifizetés legkésőbbi időpontját, ami 4 hetes szakmai gyakorlat esetén -véleményem szerint- elfogadott lehet egy összegben, a gyakorlat befejeztével is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra