Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

TAO - KIVA áttérés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Sziporka27 2018-10-03 08:24:53

Tisztelt Szakértő!
Olyan kérdésem lenne, ha jelenleg egy Kft előző években jelentős fejlesztési tartalék terhére vásárolt tárgyi eszközöket és még fenn maradt keret belőle, amit 2019-2020-ban tudna felhasználni. Akkor a még aktív TE-höz kapcsolódó értékcsökkenésekkel mi lesz? Illetve a még fel nem használt fejlesztési tartalékot vissza kell könyvelni és a rá eső tao-t vissza kell fizetni 2018 TAO-nál?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-03 19:42:43

Kedves Sziporka27,
A tao-ból kiva-ra áttérő Kft-nek nincs semmi korrekciós kötelezettsége a még fel nem használt fejlesztési tartalékkal kapcsolatban, a beruházási felhasználásra előírt időkorlátban nem történik változás. Ugyanakkor ha kivásként sem teljesíti az előírt feltételeket, akkor valóban beáll a pótlólagos tao fizetési kötelezettsége. A még aktív tárgyi eszközökre a kiva alatti időszakra jutó écs-t elszámoltnak kell tekinteni. Katv. 28.§
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra