Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Tao modositó tételek


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

easy$$ 2017-07-26 00:17:38

Tisztelt Szakértő!

Egy Kft vásárolt két ingatlant kb. 30 miliőért(x évvel ezelőtt, azóta a 12-es főkönyvi számon van) egy beruházótól. A beruházót közben felszámolták és a 2 ingatlanból 1 ingatlant lefoglalt a NAV (mert még nem volt a Kft tulajdonában), erről határozat van. Ez alapján az egyik ingatlant kivezetem a főkönyvből, 86-sal szemben-tao alapot nem kell növelni-. Annak idején a vásárlást tagi kölcsönből oldották meg a külföldi tulajdonosok (magánszemély, cég). Nyilatkoznak,h 15 m Ft-ot elengednek. A nyilatkozat alapján könyvelem ki 96-tal szemben -tao alapot nem csökkentek-.
Kérném a tájékoztatását az elgondolásommal kapcsolatban.

Köszönöm!

Üdv: Ildikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-07-26 11:33:37

Ildikó,
Helyesnek tartom az elképzelését. Megjegyzendő, hogy a magánszemély tulajdonos által elengedett tagi kölcsön ajándékozási illetékfizetési kötelezettséget eredményez a Kft-nél. Azt csak félve jegyzem meg, ha a NAV valamiféle sandaságot vesz észre az ingatlan pénzügyi rendezésének körülményei közt, akkor ragaszkodni fog az adóalap növeléséhez :(
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra