Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Táppénz, CSED


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ZéZé 2018-03-09 18:19:43

Tisztelt Szakértő! Egy pályázatírással foglalkozó kft gyakornoki pályázat keretében foglalkoztat gyakornoki alkalmazottat 2018.02-tól. A kft-ben egy alkalmazott van , aki a pályázatban is megjelölt mentor, pályázatíró. Februárban kiderült, hogy a mentor várandós, és veszélyeztetett terhes , így táppénzbe ment a munkaviszonyából, várhatóan már táppénzből fog CSED-re menni. A mentor táppénzét , CSED-ét befolyásolja-e, ha 2018. februártól megbízási szerződéssel havi 10 e Ft megbízási díjjal látja el a mentori tevékenységet a szülésig,utána pedig CSED lejárta után lenne egy egyösszegű kifizetés. Mentori tevékenységet otthonról is tud végezni laptop, telefon segítségével. Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-10 09:50:24

CSED esetében a keresőtevékenységet tiltja az Ebtv., ami pedig a Vhr. alapján a Tbj. 5.§-ában meghatározott biztosítási jogviszonyban végzett tevékenységet jelenti, ebbe nem tartozik bele a havi 10eFt-os megbízási jogviszony. A táppénzt sem zavarja, ha különös gonddal fogalmazzák meg a megbízási szerződést, jelesül, hogy ne fedje a munkaszerződésében meghatározott feladatát, így a munkaviszonyában teljes keresvesztesége lesz a keresőképtelenség miatt (és az sem merülhet fel, hogy nem igaz a munkaképtelensége a munkaviszonyában, miközben ugyanazt a tevékenységet meg tudja végezni a megbízási jogviszonyában).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra