Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Tárgyi eszköz AFA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

CSCS53 2019-01-07 16:30:32

Tisztelt Szakértő !
Működő egyéni vállalkozó tevékenységi körének bővítését tervezi, ehhez tárgyi eszközt szerzett be, mely jelenlegi tevékenységeihez nem szükséges. A beszerzett eszköz AFA -t vissza tudja most igényelni vagy csak akkor, ha megkezdte új tevékenységét?
Köszönöm válaszát CsCs

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-07 19:52:42

Kedves CsCs,
Már most is élhet az adólevonási jogával, ha a beszerzett tárgyi eszköz a ténylegesen tervezett vállalkozási tevékenységet fogja szolgálni. Több EUB ítélet alapelvi szinten leszögezte, hogy az adóköteles tevékenységhez tartozik annak előkészítő és befejező fázisa is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra