Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Tárgyi eszköz értékesítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

aranyrög 2017-09-30 14:51:28

Tisztelt Szakértő! Egy családi gazdaságban(5 tag van,2 adószámmal ) traktort értékesítenek.A traktort az egyik tag vitte be alapításkor.A családi gazd.vezetője áfásan kiszámlázhatja ezt a tárgyi eszközt,és a bevétel megoszlik a tagok között? Üdvözlettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-01 08:40:40

Igen, az értékesítés a családi gazdaság bevétele, áfa-san számlázandó és ha a beszerzés 60hónapon belül történt, akkor élhet az időarányos esetleges levonási jogával (Áfa tv. 135-136.§), ha az áfa-s beszerzési számla az ő nevére szól.
papattila

Szakértői hozzászólás

aranyrög 2017-10-03 08:56:57

Köszönöm, az ügylet akkor is igy működik, ha a tag aki bevitte a traktort ,alanyi adómentes volt és a számla az ő nevére szól, most pedig a családi gazdaság vezetője a fia aki áfás, ő állítja ki a számlát?

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-05 09:19:44

Sajnos nem, csak abban az esetben élhet az esetleges pótlólagos levonási jogával, ha az értékesítő vezető nevére szól a beszerzési áfa-t tartalmazó számla.
papattila

Szakértői hozzászólás

aranyrög 2017-10-05 10:22:41

Köszönöm szépen

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 4 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra