Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Tárgyi mentes tevékenység közösségi beszerzése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

smalltaxkft 2018-12-17 17:22:00

Tisztelt Szakértő Úr!
Tárgyi mentes tevékenységet végző (fogtechnikai cég) az általa levett fog lenyomatott kiküldi egy angol laborba ahol elvégeznek egy munkafolyamatot és utána vissza küldik M.o-ra. Az angol mentes számlát állít ki részünkre"Dental lab Work" megnevezéssel.
Kérdés:jól értelmezzük,hogy az áfa törv.85-86-87 alapján nem keletkezik áfa fizetési kötelezettségünk mert a tárgyi mentes tevékenységhez használjuk fel?És nincs levonási jogunk sem. A bejövő számlát átszámítjuk Ft-ra és így kerül könyvelésre.Kell-e az angol számlán feltüntetni a 2 közösségi adószámot?
Válaszát előre is köszönöm: Malmosné Mariann

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-18 17:48:22

Kedves Mariann,
Igen, jól értelmezik: mivel olyan közösségi szolgáltatást számláz az angol partnerük, ami az Áfa tv. értelmében tárgyi mentességet élvez, így ezzel kapcsolatban (bár be kell vallaniuk) nem keletkezik fizetendő áfa-juk. Igen, a közösségi adószámok feltüntetése kötelező.
papattila

Szakértői hozzászólás

smalltaxkft 2018-12-19 07:28:58

Tisztelet Szakértő Úr !
A válaszából az derül ki számomra,hogy bár nincs áfa fizetés de kell bevallás. És akkor a bevállas milyen sorait kell kitölteni?
Tisztelettel Malmosné Mariann

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-19 17:01:00

A 65-ös bevallás 17.sora.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra