Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Társas vállalkozó járuléka


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2020-04-13 08:07:18

T Szerkesztőség, Kft ügyvezetője társas vállalkozóként látja el a feladatait. Egyidejűleg heti 20 órás munkaviszonyban is dolgozik egy független cégnél a minimálbér több mint kétszereséért, illetve van egy megbízási szerződéses jogviszonya is egy harmadik cégnél. . Ha a munkaszerződését nem módosítják, tehát marad a heti 20 óra , jól látom, hogy járulékot kell fizetni a cégnek az ügyvezetés és személyes közreműködés okán a minimálbérre vetítve? Másik kérdésem, hogy megbízási jogviszony keretében elláthatja ingyenesen az ügyvezetést (járulék és adó fizetés nélkül) fenti esetben? Köszönöm , Eszter

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-13 19:38:38

Kedves Eszter,
- Igen, jól látja.
- Ingyenesen ugyan elláthatná, de akkor is társas vállalkozóként biztosítottá válna, a minimálbér kötelező járulékaival.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra