Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Társasági adóalap kedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

monditor 2018-05-24 11:00:57

T. Attila!
Azt szeretném megkérdezni, hogy számitástechnikai eszköznek minősül és a számítógépen kívül a monitor, nyomtató is aktiválható műszaki berendezésként? Hiszen ezek nem közvetetten szolgálják egy társaság tevékenységét (pl. könyvelőiroda, ügyvédi iroda stb.). A tao tv. 2.sz.mell.IV.a pontjánál felsorolt vtsz.-ekből lehetetlen kibogozni, hogy milyen berendezések ezek. A szövegben általános rendeltetésű számítástechnikai gépekről, berendezésekről ír .
Köszönöm válaszát.
Üdvözlettel, Nádasné Budai Anikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-05-24 20:56:58

Anikó,
Valóban a tevékenységtől függ, hogy mi sorolható be a 13-es és mi a 14-es számlaosztályba, pl. egy könyvelő irodában a felsorolt tárgyi eszközök besorolhatók a 13-asba, az ügyvédi irodánál szintén. Véleményem szerint a számítógép összes kütyüje számítástechnikai eszköznek minősül az adótörvények értelmezésében.
papattila

Szakértői hozzászólás

monditor 2018-05-27 10:23:15

Nagyon szépen köszönöm a gyors, egyértelmű választ.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra