Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Telefon belépési díj adókötelessége


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csizmadia 2019-04-10 10:08:22

Tisztelt Szakértő!
Társaságunk nem különíti el a céges telefon magáncélú használatát, a 20 százalékos megosztás alapján megfizetjük annak adóit.
A kérdésem, hogy a 64.20.13 SZJ számon nyilvántartott belépési díj 20 százaléka után is adóznunk kell, vagy - mivel ebben nincsen magánhasználat - nem is fizetünk utána szja-t illetve szocho-t?
Illetve az lenne még a kérdésem, hogy a 2019-től bevezetett TESZOR szám helyett több telefonszolgáltató továbbra is az SZJ számot tünteti fel a számláján, ez befolyásolja a számla befogadhatóságát illetve a 70 százalék ÁFA levonását? Vissza kellene küldenünk az ilyen számlákat?
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel,
Ágnes

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-12 06:02:38

Kedves Ágnes,
1. Csak a jogszabályban pontosan megjelölt szolgáltatás adózik, ebbe nem tartozik bele a kérdésbeli belépési díj.
2. A besorolási szám nem kötelező alaki eleme a számlának, így ha a megnevezés egyértelmű, akkor annak téves megjelölése sem teszi hiteltelenné a számlát, befogadható, áfa levonási jog gyakorlására alkalmas.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra