Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Telefon, internet továbbszámlázása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

eszkoz 2018-12-09 21:22:16

Sziasztok!
Adott egy vállalkozás, amely flottaszerződést kötött egy mobilszolgáltatóval. A kedvező percdíjak miatt a flottához csatlakoztak a cég alkalmazottai ill. azok családtagjai is. A készülék az alkalmazottak tulajdonában van, a számlát fizeti a cég. Az ügylettel kapcsolatban több kérdésem is felmerült:
1. Rendben van-e így, hogy a készülék a munkavállalóé és úgy számolja el a cég a telefont?
2. A családtagoknak a költség továbbszámlázásra kerül, jól gondolom-e, hogy az internetet (járulékos költségként) 27 %-os áfával kellene továbbterhelni?
3. Mivel a havi számla több mint 30 %-a továbbszámlázásra fog kerülni, jól gondolom-e, hogy ebben az esetben a telefon költség áfája teljes egészében levonható? Esetleg van-e valamilyen korlátozás amiatt, hogy nem „klasszikus” továbbszámlázásról van szó pl. bérlők felé?
Köszönöm a segítséget!

Emília

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-11 18:39:44

Kedves Emília,
1. Rendben lehet, ha a magáncélú használat továbbszámlázásra kerül, vagy egyéb juttatásként a cég leadózza.
2. Én azt gondolom, hogy a telefonszámlában szereplő internet szolgáltatás önálló szolgáltatásnak minősül, azaz továbbszámlázás esetén az eredeti (kedvezményes) adókulcs alkalmazandó.
3. Nincs plusz előírás erre az esetre sem: mivel a továbbszámlázás eléri a 30%-ot, így a bejövő számla teljes áfa-ja levonásba helyezhető.
papattila

Szakértői hozzászólás

eszkoz 2018-12-12 07:13:40

Köszönöm szépen a segítségedet!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra