Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Telephely -180 nap


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hkati 2021-06-02 14:47:33

Abban az esetben, ha egy építőipari munkát végző cég egy másik településen (ami nem telephelye) végez több szerződéshez kapcsolódó munkát, más-más helyszín, más időtartam, és tegyük fel, hogy szerződésenként nem éri el a 180 napot, de összességében igen. Ilyen esetben is telephely keletkezik, vagy csak akkor, ha lenne egy olyan szerződése, ahol több napot dolgozik, mint 180 nap?

Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-03 05:46:52

Mivel a törvény magához az építőipari tevékenység végzéséhez köti a telephely létrejöttének tényét 180 nap felett, így -olvasatomban- érdektelen, hogy az egyetlen vagy különbözö szerződések alapján teljesül (52.§ 31.e)).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra