Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Teljesítés dátuma


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

fulop_maria 2017-12-07 17:28:43

Kedves Válaszadó!
Cégünk értékesített 1 beépítetlen ingatlant szintén adóalany vevőjének. Az adásvételi szerződés (kelt 2017. 12. 01.) arról rendelkezik, hogy a birtokbaadás csak a teljes vételár kifizetését (várhatóan 2018. 03.31) követően történik meg. Ezen időpontig a Földhivatal függőben tartja a tul.jog bejegyzését. 2017-ben, kifizetésre kerül az "első vételárrész".
Kérdésem: Ebben az esetben mi lesz a számlán a teljesítés időpontja (az adásvételi vagy a birtokbaadás dátuma)? Az első kifizetést tekinthetem-e a számla részkiegyenlítésének?
Köszönettel: FM

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-12-08 08:58:14

Mária,
Ingatlanok esetében a teljesítés időpontja a birtokba adás napja, az azt megelőzően átadott pénz előlegnek minősül. Beépítetlen ingatlan esetében a részszámla nem értelmezhető, hiszen természetben nem osztható: vagy eladtam, vagy nem.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra