Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Teljesítés napja


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

LAZINE 2018-11-07 11:26:29

Tisztelt Szakértő!
Abban az esetben, ha proforma számlát kapunk és ezt az összeget elutaljuk, majd ezt követően megkapjuk róla a végszámlát is a teljesítés napja mindkettő számla esetében ugyanaz, tehát a pénzügyi teljesítés napja, függetlenül attól, hogy a termék kiszállítása mikor történt meg?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-07 18:34:51

Kedves Lazine,
A proforma számla nem adóügyi bizonylat, gyakorlatilag egyenértékű a díjbekérővel. A pénz átutalását követően előleg számlát kell kiállítani, melynek teljesítési időpontja az összeg jóváírásának a napja. A végszámla teljesítési dátuma normál esetben a termék kiszállításának napja, így csak akkor egyezhet meg az előleg teljesítési dátumával, ha a szerződésszerű kiszállítás a jóváírás napján történik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra