Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Teljesítési igazolás szerepe, aláírás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szenderakne 2023-11-07 18:25:58

Kedves Pap Attila,

Szeretném a segítségét kérni az alábbi kérdéskörben: rendezvényszervező cég egyik partnere felé egy bővített teljesítési igazolás kerül kiállításra (szerepel benne a szolgáltatás részletezése, hivatkozás, hogy a az esetleges repis dolgok után ők adóznak, stb..), de most vezető váltás volt és nem hajlandóak aláírni a TIG-et, arra hivatkozva, hogy nekik nem kell, csak a megbízott, azaz a rendezvényszervező cég ügyvezetőjének kell csak aláírnia (eddig mindkét fél aláírta). Jogi osztályuktól kaptuk vissza ezt a tájékoztatást.

Ön szerint jó, ha van TIG egy esetleges adóellenőrzéshez (azt tudom, hogy nem kötelező elem)? Milyen törvényi hivatkozással lehetne őket meggyőzni, hogy ezt nekik kell mint megbízó aláírni? Tulajdonképpen a megbízott aláírása csak plusz (ugye jól gondolom?).

Esetleg elegendő a kiállított számlán feltüntetni, hogy egyben tig is és a repivel kapcsolatos tudnivalójukat (mivel nagy cég ezt rendezvényszervező érdekében szeretném, hogy ezzel a tovább számlázott tételekbe ne tudjanak belekötni, hogy a megbízottnak kellett volna adózni utánuk)?

Előre is köszönöm a segítséget!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-11-09 07:36:34

A teljesítés igazolást alapvetően a megbízónak kell aláírnia, hiszen neki kell a teljesítést átvennie, ebben szerintem téves a megbízó elutasító hivatkozása. Ha úgy szerződtek, hogy a szerződésszerű teljesítésnek [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra