Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Termék értékesítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gkvitt 2017-09-04 13:15:28

Tisztelt szakértő!
Cégünk Németországból rendel meg árút és értékesíti tovább az árút magyarországi székhellyel rendelkező Kft megrendelő felé.Az árú szállítását cégünk
fuvarozó céggel bonyolítja oly módon,hogy az árú Németországból Szlovákiába kerül , ahol a megrendelőnk az árut használja fel.
Megrendelőnknek erre a projektre szlovák adószáma van.Segítségét a teljesítési hely meghatározására kérem, valamint arra hogy a részünkről kiállított számlán a megrendelő magyar ill. szlovák adószámát kell feltüntetni
Köszönettel
G-kvitt Kft

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-05 05:19:26

Ahhoz, hogy alkalmazni lehessen a háromszögügylet egyszerűsítő szabályát, a partnerüknek rendelkeznie kellene szlovák közösségi adószámmal is. Ez azért lenne előnyös, mert így -megfelelő bevallások benyújtása mellett- egyik félnek sem kellene az áfa-t finanszíroznia, a számlázások adómentesen történnének.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra