Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Termőföld vásárlás támogatásból


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

leveletdent@gmail.com 2017-04-13 18:12:33

Kedves Papp Attila!

Korábbiakban kérdést intéztem fiatal gazda támogatásból megvásárolni kívánt termőföld és ültetvény támogatásból való elszámolásával kapcsolatban.
Idő közben azt az információt kaptam, hogy földet vagy ültetvényt csakis földművesnek minősülő belföldi természetes személy vásárolhat. Tehát a pályázó mint magánszemély veszi majd meg az ültetvényt vagy termőföldet, nem egyéni vállalkozóként. Az SZJA törvényből idézett 11. sz. melléklet II. 7. pont csak az egyéni vállalkozó által támogatásból beszerzett tárgyi eszközre vonatkozóan engedi meg az értékcsökkenés egy összegben történő leírását. De ez esetben az ültetvény és a termőföldet a pályázó mint magánszemély veszi majd meg.

Ez esetben viszont ha szeretné a fiatal gazda támogatást erre fordítani, akkor hogyan tudja azt megtenni?

Köszönöm előre is szíves válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-04-15 07:41:36

Értelmezésem szerint az egyéni vállalkozó is "belföldi természetes személy"-nek minősül és ha a fiatal gazda pályázat lehetővé teszi a föld vásárlására fordított összeg elszámolását, akkor a korábbi válaszomban adott eljárás alkalmazható.
PAPattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra