Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Területi engedély ajándékba


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

janisad 2019-02-27 14:55:47

T. Szakértők!
Horgász Egyesület néhány tagjának az éves önkéntes munkája, segítsége elismeréseként, az amúgy 36.000 Ft-ba kerülő, területi engedélyt ingyen vagy kedvezménnyel adná. A területi jegyre a nyomda ráírta a jegy teljes árát. Adómentes-e ez a kedvezmény akár a magánszemély, akár az Egyesület részéről? Megoldás lenne-e az, ha kedvezményes területi jegyet állítanának forgalomba akár 0 Ft vagy akár 1-2.000 Ft jegyárral?
Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-02-28 05:16:39

Értelmezésem szerint az elvégzett munka ellenértéke adóköteles jövedelemnek minősül, alap esetben jogviszony szerint adózik, ennek hiányában egyéb jövedelemként. Én úgy gondolom, hogy a kérdésbeli esetben ez utóbbiról van szó, 15% szja a dolgozó részéről és 19,5% szocho az egyesület részéről. Az adók alapja a juttatás piaci értéke (36.000Ft), függetlenül attól, hogy mit nyomtatnak a területi jegyre (hiszen másoktól ennyit kérnek).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra