Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Tételes iparűzési időben megosztva - kitöltés?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

naboja 2024-04-22 11:45:04

Tisztelt Szakértő!

Egy olyan problémába futottam bele, hogy van egy cégem, amelynek 2023 évre tételes (sávos) iparűzési adófizetést választottunk.
Mondjuk, hogy a cég 2023. június 30-ig Budapesten rendelkezett székhellyel, majd július 1-jétől vidékre helyezték át a székhelyüket az ügyvezető új otthonába. Ekkor utána néztem, hogy Budapestre nem kellett emiatt soron kívül 2023HIPAK-ot beadni, hanem majd május 31-ig egy bevallásban kell beadni mindkét önkormányzathoz.

Na de most jön a csavar! Időközben az ügyvezető megtudta, hogy az ingatlanra nem igényelhet nem tudom milyen (de nem is érdekes) támogatást, ha vállalkozás van oda bejelentve, emiatt a székhelyet szeptember 1-jétől visszahelyezték Budapestre (máshova, mint előzőleg volt, de ugyanúgy Budapest).

A kérdésem, hogy mivel a 2023HIPAK nyomtatványon egy önkormányzatra jutóan 1 M lapot lehet csatolni, hogyan töltsem ki a budapesti lapot? 2023.01.01-2023.12.31? Ezzel mindössze annyi a problémám (lelkizni ugyan nem fogok rajta), hogy ez esetben Budapestre is és vidékre is meg kell fizessék a tételes adót, igaz? Van-e arra valami mód, hogy a vidéki időszakra (2023.07.01-2023.08.31) ne kelljen mind a két városba megfizetniük az iparűzési adó sávos részét?

Válaszát előre is hálásan köszönöm!

Üdvözlettel:
naboja

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-04-23 11:54:51

Kedves Naboja,
Hát igen, az élet elég bonyolult dolgokat tud szülni...
Természetesen az lenne a legbiztosabb, ha az adott önkormányzatokkal személyesen egyeztetne, mert [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra