Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Téves alkalmazotti bejelentés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

CSCS53 2018-06-07 14:04:35

Tisztelt Szakértő!
2017.májusában pár napig foglalkoztatott munkavállaló adminisztrációs hibából nem lett kijelentve. Folyamatosan szerepelt a 08-as bevallásokon ez év májusáig, SZJA bevallásban bére költségként elszámolásra került. Fiktív jogviszonyáról munkavállaló nem tud. Hogyan rendezzem ezt a kínos helyzetet?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-06-09 10:36:40

Sajnos a bejelentést utólag pótolni szükséges, majd el kell végezni mind a 08-as, mind az 53-as bevallás(ok) önellenőrzését. Azért az felmerül bennem, milyen munkaügyi eljárás folyik a foglalkoztatónál, hogy 12 hónapon keresztül van egy olyan név, ahol nem szerepel az aláírása, hogy átvette volna a munkabérét, sőt még az 53-as bevallás elkészítésekor sem tiltakozik a dolgozó, hogy neki nem lehet ennyi a jövedelme, hiszen csak pár napig dolgozott? És a kilépő papírjai nem hiányoztak a dolgozónak?
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra