Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Több munkakör, egy munkaszerződés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2018-09-25 18:18:56

Kedves Attila, egy szakközépiskola igazgatójának munkaszerződése szerint, egyrészt igazgató, másrészt heti két óraszámban tanár Heti 40 óra a munkaideje. Ebben az esetben miképpen kell bejelentenem a 1041-es nyomtatványon? Két munkakört, osztott óraszámban? És nem világos nekem a számfejtés sem, mivel a szerződésben egyetlen összeg áll, illetve egy vezetői pótlék. Köszönöm a segítséget, Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-26 19:39:30

Kedves Gabi,
Kjt-ben teljesen járatlan vagyok, de az Mt. alapján azt a munkakört kell bejelenteni, ami a meghatározó a munkaviszonyában (jelen esetben ez az igazgatói munkakör). A pótlékkal kapcsolatban is csak az Mt. viszonylatában tudok válaszolni: a vezetői pótlék a bruttó munkabér része, ilyen pótlékot az Mt. nem nevesít.
papattila

Szakértői hozzászólás

19980531 2018-09-27 02:41:07

Köszönöm Attila, nagy segítség.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra