Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Többlethasználati díj


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csizmadia-z 2018-05-11 12:41:56

Kedves Attila!
Használati megosztásról szóló megállapodás lett kötve az osztatlan közös tulajdonban álló földterület kapcsán ahol összesen 8 tulajdonostárs van a megállapodás értelmében az egyik tulajdonostárs használja a teljes területet és a szerződésben a 7 tulajdonostárs részére a többlethasználat ellentételezése pénzben lett meghatározva (többlethasználati dij néven) milyen bizonylat szükséges?
Továbbá 2018.05.04 hajnalban írt válasza a felesbérletről: Ha nincs szüksége a bérbeadónak a terményre és a Kft úgy fizeti ki a bérleti díjat, hogy "visszavásárolja", akkor a tartalom elsődlegessége (Art.) alapján ez egy normál bérleti szerződés, nem feles bérlet.
Ilyen esetben akkor akár kiadási pénztárbizonylat alapján bérleti díjat számolhatunk el?
Várom válaszát, melyet nagyon szépen köszönök:
Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-05-12 08:28:44

Márti,
1. Szerintem elegendő a többlethasználati szerződés és egy bevételi pénztárbizonylat, az adózására a haszonbérleti szerződésre meghatározott szabályok alkalmazandók, azaz pl. 5éves szerződés esetében adómentes.
2. Igen, ilyenkor felesleges eladni, majd visszavásárolni a terményt (mert valójában nem ez történik), elegendő egy kiadási pénztárbizonylat a bérleti díj kifizetéséről.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra