Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Törlés utáni bevétel


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ifoldvar 2017-05-11 08:58:22

Szeretnék segitséget kérni az alábbi témában: ha az egyéni vállalkozó adószáma törlésre került 2016.december 30-án jogerősen. A vállalkozó azonban 2017.01.11-én értesült erről és eddig a napig a pénztárgépbe beütötték a bevételt. És természetesen költségszámlái is voltak ezen időszak alatt. Kérdésem, hogy hogyan helyes ezt elszámolni az adóbevallásban?(1653as) Ez már 2017 évre kell elszámolni, vagy még a 2016-os év bevételeként kell bevallani? Másik kérdésem, hogy az egyik bolti ingatlan eladásra került 2017 áprilisában. Ezt is a vállalkozás bevételeként kell kimutatni a bevétel-nettó érték ( bruttó érték-ÉCS leirás) összegben ?2016-ban, ha jól gondolom. Köszönöm a segitséget.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-12 05:36:20

Mivel a törléssel (2016.12.30.) az egyéni vállalkozása megszűnt, így az ezt követő időszakra vonatkozó bevételét önálló tevékenységként kell a 1653 illetve a 1753 jelű bevallásban szerepeltetni (pénzforgalomtól függően megosztva az egyes évek közt). A 2017-es ingatlan eladás bevétele sem lehet vállalkozói bevétel, a jövedelem bevallására az ingatlanokra vonatkozó általános szabályokat kell elkalmazni, annyi eltéréssel, hogy az egyéni vállalkozásban már figyelembe vett écs költségként már nem elszámolható.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra