Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Törölt adószám - székhelyellenőrzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Z. József 2017-08-28 09:02:31

Egy egyéni vállalkozó adószámát a Kormányhivatal megszüntette, 2017.03. hónapban (januártól volt vállalkozó). KATA- fizette folyamatosan számlázott is havonta a mai napig.
Székhely ellenőrzésre hívták de mivel nem tartózkodott életvitelszerűen azon a címen és nem is értesítették nem tudott róla.
Mit lehet tenni ilyenkor?
A március és az augusztus közötti bevételével mi lesz?
A vállalkozások akiknek ez időszak alatt számlázott mit tehetnek/ várhatóan mit tesznek?

Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-08-28 11:36:24

József,
Sajnos a vállalkozása megszűnt, a záró bevallásokat be kell nyújtani. A megszűnést követően befolyt, de a vállalkozói időszakhoz (január-március hónapok) kapcsolódó bevételek katás bevételnek minősülnek. Az ezt követő időszakban elért, befolyt jövedelmek önálló tevékenység bevételeként adóznak az Szja tv. hatálya alatt. A partnerei szerencsére nem kerülnek kellemetlen helyzetbe: a NAV-os álláspont szerint a magánszemély adóalanyiságát nem érinti, ha esetlegesen szabálytalanul jár el a gazdasági tevékenysége végzése során (jelen esetben nem szerepel az egyéni vállalkozók nyilvántartásában és nem rendelkezik érvényes adószámmal), azaz a befogadott számlák alkalmasak költségelszámolásra és áfa levonására is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra