Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Tulajdonos foglalkoztatás és járulékok


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ditke58 2018-07-25 11:05:58

Tisztelt Szakértő!
Nekem is hasonló a kérdésem, de nálunk 1 személyes Kft-ről van szó. Az alapító tag, az ügyvezető más munkahelyen 4 órában dolgozik. Ott fizetnek utána . A saját Kft-ben személyesen is közreműködik, de itt is csak 4 órát. szeretne dolgozni és azután fizetni. Az alapító okiratban tagsági jogviszony lett bejegyezve. Rá milyen kötelezettség vonatkozik a járulék szempontjából? Kell e módosítani valamin( alapító okiratra gondolok, hogy nem tagsági jogviszony hanem munkaviszony), mivel így meg van a 8 óra utáni járulékfizetés.Köszönöm válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-26 08:00:32

Mivel az alapító okiratban tagi jogviszony került rögzítésre, így jelenleg a Kft-ben társas vállalkozóként válik biztosítottá, a kötelező járulékminimummal. Ha azt szeretné, hogy a járulékai a 4 órás tényleges tevékenységéhez igazodjanak, módosítania kellene az alapító okiratot munkaviszonyra, amely lehet akár részmunkaidős is. Ebben az esetben a tagi jogviszonyt le kell zárni (1451) és megnyitni a munkaviszonyt (1101).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra