Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Tulajdonrész értékesítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Sudi77 2018-08-02 19:26:19

Tisztelt Szakértő!
Van egy egyszemélyes kft 3 millió forint jegyzett tőkével. A tulajdonos eladná testvérének 50%-részét, aki 1,5 millió Ft-ot adna. Kérdésem, hogy a társasági szerződés módosításon kívül van-e a hatóságok felé valamilyen jelentési kötelezettség, ill. kell-e adózni a tulajdonrész eladás/szerzés miatt valamely félnek.
Válaszát köszönve
Balázs

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-08-03 05:48:03

Balázs,
Nem keletkezik adóköteles jövedelme, még akkor sem, ha az értékesített üzletrész piaci értéke meghaladja a névértéket (Szja tv. 77/A§ (2)h)). A megállapítás azt feltételezi, hogy a 3 milliós jegyzett tőke forrása adózott jövedelem volt. A tulajdonosi kör változását az illetékes önkormányzatnak is szükséges bejelenteni (ipa).
papattila

Szakértői hozzászólás

Sudi77 2018-08-04 19:56:29

Köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra