Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Üdülőjog fenntartási ktg


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2017-07-14 11:55:46

Tisztelt Papati!
Kérem segítsen. A Kft üdülőjogot vásárolt, fenntartási költséget fizet. Az üdülést csak az ügyvezető és a beosztott veszi igénybe. A megkapott számla minek minősül, kell-e béren kívüli juttatásnak minősíteni, járulékot kell-e vonni utána? Megkell-e osztani az ügyvezető és beosztottja között a költséget, attól függően ki veszi igénybe? Az ügyvezető öregségi nyugdíjas. Nekem ez elég különleges, nem tudom mit kell tennem. Köszönöm ha segít
Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-07-15 13:19:25

Gabi,
A fenntartási költség személy jellegű egyéb kifizetésként (55.) könyvelendő, a tao-ban elismert ráfordítás. Az üdülés piaci értéke egyéb juttatásként (Szja tv. 70.§) lesz adóköteles a cégnél, a 18%-kal növelt összeg után 15%szja és 22% eho.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra