Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Ügyvezetés munkaviszonyban


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kissne_eva 2017-11-09 10:48:58

Kedves Attila!
Az alábbi témában szeretném kérni a segítségét:
Kft két tulajdonos, mindkettő képviselő. Az egyik megbízási jogviszonyban látja el az ügyvezetést. A másik munkaviszonyban. Jelenleg nem működik a cég. Meg kell-e a munkaviszonyos ügyvezető tag után fizetni, legalább a minimál bér utáni járulékokat. Vagy elég ha mondjuk 1-2 órás bejelentésről dönt a taggyűlés? Máshol nincs jogviszonya, se tagi, se munkaviszonyos. Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Kissné Éva

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-10 08:56:37

Éva,
Sajnos munkaviszony esetében a kifizetett munkaszerződés szerinti bér után a járulékokat meg kell fizetni, függetlenül attól, hogy van-e a munkáltatónak tényleges tevékenysége vagy nincs. Ugyanakkor lehetőség van a (felek egyező akarata mellett :) a szerződés részmunkaidőre való módosítására (érdektelen, hogy nincs máshol biztosítási jogviszonya).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra