Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Ügyvezető Gyeden


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Acco Balance 2018-09-11 23:06:45

Tisztelt Szakértő!
Adott egy Kft, melynek két tulajdonosa van, 50-50%-os tulajdoni hányaddal. Az egyik tulajdonos egyben az ügyvezető is. Ügyvezetői tisztségét a társasági szerződés szerint megbízási jogviszonyban láthatja el. Az ügyvezető jelenleg nem személyes közreműködő és ügyvezetői tevékenységéért sem részesül díjazásban. Van egy 40 órás munkaviszonya, ahonnan gyeden van. Kérdésem az lenne, hogy ha szeretne a saját cégében személyesen közreműködni, meg kell fizetnie a társas vállalkozói jogviszony után a garantált bérminimumot? Körülbelül két órát dolgozna egy nap, ezért nem szeretné és ha nem muszáj egyenlőre nem módosítaná a társasági szerződést sem. Köszönettel: Zsuzsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-12 05:40:36

Kedves Zsuzsi,
Szerencsére nem áll be a minimálbér utáni kötelező járulékfizetés a Tbj. 28.§-a alapján, a járulékok alapja a tényleges személyes közreműködői díj lesz, ennek hiányában nem lesz fizetnivaló.
papattila

Szakértői hozzászólás

Acco Balance 2018-09-12 08:21:04

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra