Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Ügyvezetői jogviszony


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Hungarogél 2018-02-16 10:12:11

Egy magánszemély egy Kft-ben, melyben nem tag az ügyvezetői, képviselői feladatot megbízási jogviszony keretében látja el, mely a kapott megbízási díj és a levont járulékok alapján biztosított jogviszonynak minősül. A magánszemély közben tagként belépett egy Kft-be és ott is ügyvezetői, képviselői feladatot szeretne ellátni. Az lenne a kérdésem,hogy mivel jelenleg sehol sincs főállású munkaviszonya csak a megbízási jogviszonya alapján biztosított, ilyen esetben kötelező-e abban a Kft -ben, ahol tag és ügyvezető lenne heti 36 órás munkaviszonyt létesíteni-e vagy ingyen is elláthatná a Kft. ügyvezetői feladatait és a cég képviseletét? A Kft. társasági szerződésében nem szerepel, hogy a tag személyes közreműködésre kötelezett lenne.
Előre is köszönöm a segítségét.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-18 08:09:03

A Tbj. alapján önmagában az a tény, hogy valaki tagként ügyvezet (és ezt nem munkaviszonyban teszi), társas vállalkozói biztosítási jogviszonyt keletkeztet, kötelező járulékminimummal. Ezen jogviszony szempontjából érdektelen, hogy van-e ellenérték vagy egyéb megbízási jogviszonyában biztosított-e vagy sem.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra