Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Új pénzmosás elleni törvény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

organisator_bt 2017-09-06 08:34:13

Sziasztok!

Tud erről valaki, valami közelebbit?!
Kötelező új belső szabályzatot készíteni 2017. szeptember 30-ig!
2017. június 26-án lépett hatályba a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló Pmt. és a pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló Kit. A Pmt. hatálybalépésekor működő szolgáltató a belső szabályzatát köteles a Pmt. rendelkezéseinek megfelelően átdolgozni és a belső szabályzat átdolgozásának megtörténtéről a felügyeletet ellátó szervet írásban tájékoztatni.

Margit

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2017-09-06 23:24:43

Persze, szeptember 30-ig át kell dolgozni a belső szabályzatokat, írja a törvény, és azt is, hogy ehhez a felügyeletnek útmutatót kell kiadnia - amely a mai napig nem jelent meg. Az Önadózó előfizetői ingyenesen le tudnak majd tölteni egy készre kidolgozott szabályzatot. Eddig hiába adtak ki a felügyeleti szervek mintaszabályzatot, segédletet, az mindig tele volt szabályozási hézagokkal, amelyet mi ki fogunk tölteni. A pénzügyi szolgáltatók részére elkészítettem egy kész szabályzatot. De lesznek itt még cifrább dolgok is - kockázatértékelést kell készíteni minden ügyfélről - a vonatkozó NGM rendelet-tervezet szerint ha változik az ügyfél tevékenységi köre, be kell kérni az összes szerződését - és ilyenek - én kifogásoltam ezt a tervezetet, hamarosan kijön, meglátjuk...

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra