Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Ültetvény telepítés évében felmerült költségek


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

leveletdent@gmail.com 2017-04-09 19:56:20

Tisztelt Szakértő!

További szíves segítségét szeretném kérni az ültetvény telepítés költségének támogatás terhére történő elszámolásával kapcsolatban.
Az ültetvénytelepítéssel kapcsolatban a telepítés évében felmerülő konkrét költségeket tehát nem lehet a támogatás terhére elszámolni, majd csak abban az évben, amikor az ültetvény termőre fordult?
Pl. 2018-ban felmerül majd 3 M Ft ültetvény telepítési költség. Jól értelmezem, hogy 2018-ban még nem lehet ezen költségekkel szemben a kapott támogatásból 3 M Ft-ot elszámolni a bevételek között, hanem majd csak a termőre fordulás évében?

Köszönöm szépen előre is a választ!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-04-10 05:56:29

Igen, a telepítéssel kapcsolatban közvetlenül felmerült költségek a beruházás része, az écs elszámolás kezdete pedig a termőre forduláshoz köthető. Ebben az időpontban kell a támogatást is elszámolni, az egyező összegű écs-vel együtt.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra