Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Ültetvény telepítés támogatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

leveletdent@gmail.com 2017-04-04 11:22:40

Tisztelt Szakértő!

Egyéni vállalkozó ügyfél fiatal gazda pályázaton igényel támogatást. A támogatásból tervezett fejlesztései között ültetvénytelepítés is szerepel a 2018-as évben, amely majd várhatóan 2021-ben fordul termőre.
Az SZJA törvény 11. sz. melléklet II. 7. pontja szerint a támogatás felhasználásával megszerzett (előállított) tárgyi eszköz beszerzési (előállítási) árának azt a részét, amely egyenlő a megszerzéséhez (előállításához) felhasznált támogatás összegével, az eszköz üzembe helyezésének időpontjában értékcsökkenési leírásként számolja el.

A kapott támogatás első része 9,2 M Ft, amelyet 2018-ban kap meg. Ekkor telepíti az ültetvényt 3 M Ft értékben.
Kérdésem: mikor írhatja le egy összegben az ÉCS-t? 2018-ban, amikor telepíti az ültetvényt, vagy 2021-ben, amikor termőre fordul?

Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra