Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Uniós cég belföldi konszignációs raktára


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

zakanykonyv 2017-09-19 21:23:50

Tisztelt Válaszadó!
Belföldi cég saját tulajdonú raktárában a román partner konszignációs raktárat tart fent. Szabály szerint csak a kitárolt, értékesített termékek értékét kell kiszámláznia a magyar cég felé, mint közösségi értékesítést. A megállapodás szerint 30 naponta számláznak. De a román cég úgy kíván számlázni, hogy az első, nagyobb értékű árumennyiséget rögtön kiszámlázza, mint közösségi értékesítést, majd a 30 nap leteltével a vevő (magyar cég) által nem továbbértékesített termékeket jóváírná, így kimutatva tulajdonképpen az értékesített termékek értékét a két számla különbözeteként. A kérdésünk az, hogy ez helyénvaló-e így? Milyen számlázási protokoll alkalmazható ebben az esetben? Megfelelőbb lenne, ha havonta csak a "fogyást" számlázná? A magyar cég természetesen készletnyilvántartást vezet a be- és kitárolt termékekről. Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-20 12:26:11

Egyértelműen az lenne az egyszerűbb, ha havonta a tényleges fogyást számláznák. Ugyanis -értelmezésem szerint- a visszavásárlási garanciával értékesített termékek esetében a visszavásárlást nem a korábbi eladónak kell jóváíró/helyesbítő számlával bizonylatolnia, hanem a korábbi vevő lesz az eladó, aki egy normál értékesítést számláz.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra