Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Ünnepen munkavégzés,munkaidőkeretes szerződés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Precizitás KFT 2018-02-20 08:57:31

Tisztelt Szakértő!
Egyik kérdésem volna, hogy egyéni vállalkozó dohányboltban foglalkoztathat e munkavállalót fizetett ünnepen, mert megítélésem szerint nem rendeltetése folytán e napon működő a tevékenysége, és egy ellenőrzés során vasárnapi pótlék adása kötelező volt. A benzinkút tudom, hogy rendeltetése folytán e napon működő...így vasárnapi pótlék a dolgozóit nem illeti meg.
Másik kérdésem a benzinkúthoz kapcsolódik:Munkaidőkeretes szerződésben dolgoznak, de vannak külsős dolgozók akik nem kizárólag a kúton vannak, például kereskedelmi ügyintézők. Kötelező az egységes munkaszerződés, vagy ők lehetnek általános munkarend szerint alapszerződéssel is? Válaszát köszönöm: Kiss Zoltánné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-20 19:19:25

Egyik kérdés: véleményem szerint sem minősül rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónak (ugyanolyan kiskereskedelmi üzletnek minősül, mint egy normál ABC), következésképp rendes munkaidőben nem foglalkoztatható munkaszüneti napon (fizetett ünnepen). A vasárnap rendes munkaidőben foglalkoztatható, de jár az 50%-os pótlék, mivel teljesül a 141.§ (1)a) pontjában előírt feltétel (jelesül, hogy kizárólag a kereskedelmi tevékenységre hivatkozva foglalkoztatható vasárnap rendes munkaidőben).
Másik kérdés: velük köthetnek általános munkarend szerinti munkaszerződést.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra