Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Utazásszervezési szolgáltatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

tamasinet 2019-06-08 08:08:14

Tisztelt Szakértő!
Egy Erdei iskolába jöttek gyerekek pár napra osztálykirándulásra. A programok között volt az is, hogy az erdei Iskola elvitte a gyerekeket a közeli élményfűrdőbe. A buszköltségről és a fűrdőbelépőkről a számlát az Erdei iskolának állították ki, aki ezt a program részeként tovább számlázta az iskolának, ahonnét jöttek a gyerekek. A kérdésem az lenne, hogy a kapott számlák ÁFA-ját visszaigényelheti az Erdei iskola, vagy pedig "Utazásszervezési szolgáltatásra vonatkozó különös szabályok" Áfa törvény 206. § (1) bekezdés szerint nem vonható le az ÁFA? Segítségét előre is köszönöm!!!! Üdv.: Nagyné Ulrich Mónika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-06-10 08:30:41

Kedves Mónika,
Olvasatomban utazásszervezési szolgáltatást nyújt az Erdei Iskola, így a kimenő számlát is ennek megfelelően kell kiállítani, valamint nem keletkezik levonási joga a bejövő számlák után.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra