Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Üzemanyagkártya


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

napocska 2017-10-17 15:29:01

Munkavállaló saját személygépkocsiját használná hivatali célból - tekintve, hogy munkáltatója nem tud részére céges autót biztositani - és magánhasználatra is. Munkáltató korlátlan üzemanyagkártyát bocsátana ehhez rendelkezésére. Lehetséges-e ilyen megoldás? Ha igen, akkor milyen nyilvántartási, adózási kötelezettsége van ezzel kapcsolatosan munkavállalónak és munkáltatónak?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-17 20:31:47

Értelmezésem szerint lehetséges. Csak az a felhasználás lehet adómentes, ami nem haladja meg a kiküldetési rendelvény alapján elszámolt futásteljesítményre jutó mennyiséget. Szabályos kiküldetési rendelvényre és egy szabadon szerkesztett elszámolásra van szükség. Az ezen felüli mennyiségre jutó üzemenyagfelhasználás a dolgozó munkajövedelmének minősül.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra