Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Üzleti ajándék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

universalstudio 2018-03-26 08:36:36

Tisztelt Szakértő!

A következőben szeretném a segítségét kérni:
Egy Kft-nek vannak magánszemély és céges üzletei partnerei is.
Ha egy Kft vásárolt borokat, melyre reklám céllal a saját címkéjét nyomtatta és partnereknek szánja üzleti ajándékként, ebben az esetben jól gondolom, hogy szja és eho fizetési kötelezettség terheli?(alap 1,18*-a után). Illetve ha magánszemély kapja üzleti ajándékként akkor is.
Köszönöm előre is
Szilvia

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-26 20:23:08

Szilvia,
Ha a cég a kedvezményezett, akkor ingyenes termékátadás valósul meg, a bekerülési érték akkor nem lesz tao alap növelő tétel, ha rendelkezik a kedvezményzett Tao tv. 3.sz.mell. A)13.pontja szerinti nyilatkozatával. Magánszemély kedvezményezett esetén osztom a véleményét, üzleti ajándékként lesz adóköteles. Megjegyzendő, hogy céges partner esetén nem feltétlen a cég a kedvezményzett, lehet a partner cég munkatársa is, ebben az esetben már üzleti ajándékként lesz adóköteles.
papattila

Szakértői hozzászólás

TC2018 2018-06-14 12:44:48

Tisztelt Szakértők !
Társaságunk nyilvánosan meghirdetett promóció keretében bizonyos termékek vásárlása esetén energiaitalt vagy sört ad ajándékba magán vagy céges vásárlóinak. Kérdéseim az alábbiak:
1. ebben az esetben tekinthető-e üzletpolitikai célú juttatásnak, ha kibocsátott számlákon 1 ft értéken szerepel, mint promociós ajándék?
2. Be kell-e szerezni minden gazdasági társaságól a TAO törvényben előírt nyilatkozat vagy elegendő, hogy a számlán ellenérteket tüntetünk fel?
3. Magánszemély esetében üzletpolitikai célú juttatásnak minősíthetjük-e vagy üzleti ajándék?
Köszönettel
Attila

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra