Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Vadászati csomag értékesítése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Szárító 2018-04-16 11:46:17

A vadász egyesület elad egy vadászati csomagot, bérvadásznak. Ezen csomag alapján a vadászati idényben megszabott mennyiségű vadat jogos lelőni a bérvadász. Ezért a csomagért ő évente egy meghatározott összeget köteles fizetni, a megeggyezett időpontban. Kérdésem ha belföldi másik egyesület veszi meg a csomagot vagy belföldi magánszemély áfás - a szla?
ha külföldi magánszemély akkor is áfás?
Eus cég vezi meg akkor áfa mentes , mert az ország áfa tv.megfelelően adózik?
Munkájukat előre is megköszönöm.
Kérésem lenne egyszerű nyelvezettel próbáljanak megválaszolni, nem jogi nyelvezettel amit mi halandó emberek nem tudunk minden esetben megfellelően értelmezni
Válszt Ecaterina névre kérek.
Köszönöm és maradok tisztelettel.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-16 19:25:27

Nagyon szerettem, hogy őszintén fogalmaz, szívemből beszél :)
Mivel külső személynek történik az értékesítés, mindenképp áfa felszámításával kell kiszámlázni, függetlenül az igénybe vevő adóalanyiságától, vagy honosságától. A témában megjelent egy adózási kérdésre adott válasz is (2017/33.Adózási kérdés), a lényege, hogy a szolgáltatás teljesítési helyét az ingatlan (a vadászterület) fekvése határozza meg. Azaz mivel a vadászterület Mo-on fekszik, így a bérvadásztatás is Mo-i teljesítési helyű, akárki is veszi igénybe a szolgáltatást.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra