Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Vagyonarányos megosztás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Csiszi64 2017-09-27 18:17:18

Tisztelt adószakértő!
Beolvadásos kiválás esetén a jogutódok között a társasági adóelőleget vagyonarányosan kell megosztani /Art 6 par (3) bekezdés/.
"A" Kft vagyon 40 %
"B" Kft vagyon 60 % . Az "A" kft jelentős társasági adóelőleget vallott be, és abban a társaságban lesz a bevétel jelentős része /nyereség is/, "B" Kft-be kerültek az ingatlanok, ott csak bérbeadás lesz. Ha valószinüsithető, hogy az A Kft-ben lesz jelentősebb a nyereség, akkor sem térhetek el a vagyonarányos megosztástól?
Köszönettel Csiszi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-28 13:06:24

Csiszi,
Nem térhetnek el, de kérhet adóelőleg mérséklést az Art 42.§-a alapján.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra