Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Vagyonfelosztás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2018-01-02 11:43:54

Tisztelt Pap Attila!

Ha cégalapításkor tárgyi eszköz lett berakva a cégbe mint törzstőke (apport) és időközben ez az eszköz selejtezve lett, akkor a végelszámolás végén a törzstőkéből ez milyen módon kerül kifizetésre? Hiszen az eszköz már nem létezik.

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-02 16:32:48

Ceasar,
Sehogy, mivel az eszköz kivezetésre került. Gyakorlatilag az eredmény terhére fogyott el az évek során, először terv szerinti écs formájában, majd a selejtezéskor terven felüli écs formájában, ha volt még nettó értéke. Eltűnt az eszköz az aktív oldalon, eltűnt az eredmény(tartalék) forrás oldalon.
papattila

Szakértői hozzászólás

Ceasar 2018-01-02 17:13:08

De a törzstőkében még szerepel és a vagyonfelosztási javaslatban azt ki kell fizetni, nem?. Mit írunk bele? Hogy nem kifizethető?

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-03 08:34:13

De nem a törzstőkét osztják ki, hanem a saját tőkét, következésképp hiába van jegyzett tőke (törzstőke), ha van mellette negatív eredménytartalék.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra