Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Valutapénztár


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Masterpckft 2017-11-22 13:21:21

Tisztelt Szakértő úr!
Egy egyéni vállalkozó havi-kéthavi rendszerességgel gyógytorna szolgáltatást nyújt Romániában, ahol készpénzben, román lejjel egyenlítik ki a számláját. Kérdésem a pénztárkönyvi könyveléssel és az egyéb nyilvántartások vezetésével kapcsolatos. Az így kapott bevételt a készpénz fizetés napján érvényes MNB árfolyam alkalmazásával rögzíti forintban a pénztárkönyvben? Valuta pénztárat kell vezetnie?
Köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-23 10:09:32

Ev esetében az Szja tv. 6.§ (2a)-e határozza meg a helyes árfolyamot: azt az árfolyamot kell alkalmazni, amit az Áfa tv. ír elő, azaz a teljesítés napjának árfolyamát (ha választották, akkor az MNB deviza árfolyamot). Igen, elméletileg kellene.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra