Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Vasárnapi pótlék szálláshely szolgáltatónál


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ferzsebet 2018-08-12 20:49:27

Tisztelt Szakértő!
Egy ev. szálláshely szolgáltatási tevékenységet végez. Az alkalmazottak beoszthatók-e vasárnapi munkavégzésre rendes munkaidőben? Kell-e vasárnapi pótlékot (mekkora arányban) fizetni részükre?
Válaszát köszönöm.
Fekete Erzsébet

Témanyitó hozzászólás

ferzsebet 2018-08-12 21:08:49

Az előbbi kérdést annyival egészíteném ki, hogy a bejelentett ÖVTJ - 559001 - Nem üdülési, nem turisztikai egyéb szálláshely szolgáltatás.
Köszönöm
Fekete Erzsébet

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-08-13 06:18:42

Erzsébet,
Mivel a szálláshely szolgáltatás természetéből adódóan olyan munkának minősül, ami megfelel az Mt. 101.§ (1)a)-ban foglaltaknak, azaz rendeletetése folytán e napon is működő munkáltatónak illetve munkakörnek minősül, így a rendes munkaidőben történő foglalkoztatásnak nincs jogszabályi akadálya. Ezen minősítésből eredően a törvény 140.§-a alapján a dolgozó nem jogosult 50%-os vasárnapi pótlékra.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra