Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Vásárolt ingatlan telekhatár


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Erika89 2023-07-21 14:02:01

Kedves Szabó Tibor

Kédésem nem számviteli jellegű, ingatlanhoz kapcsolódik. Árverésen vásárolt ingatlan birtokbavételét követően kiderült, hogy a földhivatali nyilvántartás szerint eltér a telek határa a valós telek határtól. Kis nyomozást követően kiderült, hogy évekkel ezelőtt 1 nagyobb porta megosztásra került, ami be is lett jegyezve, az új hrsz-en megépült a ház, viszont a szomszédos kertből is lett "hozzátéve", ami jelenleg a hátsó udvart jelenti, de ez bizony papírforma szerint sehol nem szerepel. Azóta mind a 2 ingatlannak új gazdája van, így nem tudjuk a hátsó kert szomszéddal megbeszélni, miért is lóg bele az ő portájukra a hátsó kert. A kérdésem az lenne, anélkül, hogy az új tulajoknak kellene ezt kinyomozni hogy is volt, ha beadunk a földhivatalhoz egy kérelmet vizsgálják felül a telekhatárokat, hivatalból el tudják intézni annak módosítását mindenféle procedúra nélkül, vagy ez ennél bonyolultabb?
Köszönöm, ha tud iránymutatást adni ezzel kapcsolatban

Üdv: Erika

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra