Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Végelszámolás alatti jövedelem kivét


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2018-02-11 15:45:59

Tisztelt Papati!
Szeretném megkérdezni, hogy ha végelszámolás alatt áll a Bt, a végelszámoló a bt beltagja aki kiegészítő tevékenységű társas vállalkozó. Vehet-e ki jövedelmet a végelszámolás alatt? Nem fordul-e vissza a végelszámolás és kezdődik előlről minden. Nem tudjuk lezárni a céget, mert nem szűnik meg a kapcsolat a NAV-val.
Kérem szépen világosítsa meg az elmém, mert a végelszámoló arra gondolt, hogy kivenne a végelszámolás végéig jövedelmet. Mikor ellenőriz a NAV?
Köszönöm ha segít. Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-13 05:01:33

Gabi,
Nincs jogszabályi akadálya, hogy a végelszámoló a munkájáért fizettséget vegyen ki a cégből. A végelszámolás alapszabálya csak annyit ír elő, hogy mindenre fedezetnek kell maradni, amiből nem következik az, hogy a végelszámolás befejeztekor nem lehet kimutatott kötelezettsége (pl. járulék- vagy adófizetési kötelezettség), ha van rá fedezet a vagyonfelosztási javaslatban, akkor a végelszámolás rendben lezárható. Az Art. szerint végelszámoláskor a NAV-nak kötelező az ellenőrzés lefolytatása, ennek mélysége a vállalkozás körülményeitől függ, normál esetben formális, gazemberségre utaló jelek esetén alapos. Az ellenőrzést a végelszámolás befejezéséig kell lefolytatni, praktikusan megfogalmazva: addig a NAV nem adja ki a cégbírósági törléshez szükséges igazolást, amíg az ellenőrzést nem végezte el.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra