Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Végelszámolás tagi kölcsön


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hoffmanne72 2017-08-16 10:40:17

Tisztelt Szakértő!

Május 14-i kérdésemhez kapcsolódóan szeretném megkérdezni, hogy ha a végelszámolás alatt az ügyvezető úgy dönt elengedi a tagi kölcsön összegét, ami a cégnek egyéb bevétel lesz, neki illetékfizetési kötelezettség, nekem mint könyvelőnek mi a dolgom.
- a kötelezettséget át kell vezetnem egyéb bevételbe?
- az illetékfizetés miatt kell valami bevallást benyújtani a NAV-hoz?
- ha már nincs a Bt-nek semmi kötelezettsége, lejárt már a 45 nap is, mi a feladata még az ügyvezetőnek? Most kell elkészíteni a vagyonfelosztási javaslatot? Aztán ügyvédnél taggyűlés és ott a vége?
- Mikor fejeződik be a végelszámolás?
Utána tudom, hogy mindenből záró bevallás kell, meg beszámoló.
köszönöm
Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-08-16 14:03:37

Szilvi,
Igen, a kötelezettség az egyéb bevételekkel szemben vezetendő ki. A kedvezményezett cégnek az AVBA jelű nav-os nyomtatványon kell bejelenteni az ajándékozást. El kell készíteni a vagyonfelosztási javaslatot, benyújtani a záró bevallásokat, a végelszámolást lezáró beszámolót. A végelszámolás ezzel a nappal fejeződik be. A cégbíróság a zárómérleg és vagyonfelosztási javaslat alapján törli a céget a cégnyilvántartásból. Ezt követően lehet kiosztani a megmaradt vagyont és megszüntetni a cég bankszámláját.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra