Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Végelszámolás-vállalkozásból kivont jövedelem


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

klabea 2018-04-03 10:22:36

Kedves Fórum!

Szeretnék segítséget kérni:
- Kft mostani jegyzett tőkéje 500ezer forint és végelszámolás alatt van. Nem lesz belőle felszámolás, vagy csőd. Mert csak tagi kölcsöne van 970ezer forint.
- Amennyiben most a végelszámolás alatt felemeli a jegyzett tőkéjét a kötelező 2,5 millióra és abból rendezi a tagi kölcsönt, akkor marad a pénzeszközeiben 1.530ezer forint.
- Saját tőke 500ezer+most 2500ezer vagyis 3000 ezer
eredménytartalékai évek folyamán -2136ezer
2018as záró eredménye + 749ezer.

Segítenének, hogy akkor kell-e jövedelemként számolni a pénztárban bennmaradt 1.530ezer forintot és kell-e szja és eho-t fizetni utána.

Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-04 04:26:12

Ha tagi kölcsöne van, akkor a végelszámolást eredményesen csak akkor tudja befejezni, ha a tag lemond a tagi kölcsönéről, ami a vállalkozásnál ajándékozási illetéket és tao alapot eredményez. Véleményem szerint végelszámolás alatt a tőkeemelés nem értelmezhető. A végelszámolás befejeztével az esetlegesen kifizethető saját tőke 500eFt feletti része lesz adóköteles (15+14%).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra