Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Végelszámolás vége


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kingaxy 2017-05-18 09:42:10

Kedves Attilla!
A következőben kérném a segítségét még végelszámolással kapcsolatban.
05.18.-a lesz a záróbeszámoló napja. Készítettem vagyonfelosztási javaslatról jegyzőkönyvet, + vagyonleltárt. Összesen 118e Ft a vagyon ami "kivonódik" a társaságból. Milyen dátummal kerül ez kifizetésre? A záró beszámolóban értelmezésem szerint nem szerepelnek a vagyonkivonás miatt keletkező kötelezettségek, hiszen a cégbíróságnak el kell fogadni a "javaslatot", a záróbeszámoló alapján. De a vagyonfelosztási javaslat viszont tartalmazza leendő kötelezettségeket? Tehát ha nem szerepel a záróbeszámolóban, akkor miután jóváhagyta a cégbíróság a megszűnést, utána készítek egy 08-as bevallást v3 jelzéssel 05.18.-ai záró időponttal, vagy azzal a nappal amikor törlik az adószámot s akkor vallom a 15% szja/14% eho-t ..?
Mikor fizetessem meg velük a járulékokat? Lehet már most, attól függetlenül, hogy a cégbíróságra csak "javaslat" megy be?
A kronológiával vagyok gondban...

1. záróbeszámoló+vagyonfelosztási javaslat+ vagyonleltár az ügyvédhez.
2. Záróbeszámoló közzététele
3. Kifizetés? Járulékok? Mikor ?
4 Nyilván az utolsó lépés egy végső vagyon felosztásról szóló jegyzőkönyv , amit már sehol nem kell közzétenni.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-19 06:57:27

A záró beszámolóban kell mindennek szerepelnie, ami a végelszámolással kapcsolatban felmerül. Azaz az esetlegesen fizetendő adók, járulékok is, amire a vagyonfelosztási javaslatban forrásnak kell lennie. A vagyonkivonással keletkező adófizetési kötelezettséget az utolsó 08-as bevallásban, valamint -ha van ilyen- az utolsó 65-ös bevallásban kell szerepeltetni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra