Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Vendéglátás áfája


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Erika89 2017-09-06 15:12:26

Kedves Attila,

adott egy újonnan nyílt hamburgerező. A szabály röviden helyben fogyasztás 18%, elvitel 27%. A kérdés amit 18%-kal szerez be, de a vevő elviszi, azt is 27%-kal kell értékesíteni, amit pedig 27%-kal szerez be, de helyben fogyasztják el 18%-kal értékesíti. Megerősítést szeretnék, ez így valóban helyes-e, eddig a vendéglátás területén nem mozogtunk....

köszönöm, üdv: Erika

Témanyitó hozzászólás

Erika89 2017-09-06 15:33:10

Pontosítanék az előző kérdésemhez: hamburgerező és cukrászda egyben, helyben is fogyaszthatók a termékek, van kialakított étkező rész. De ugyebár ez a gyorsétkezde kategóriába tartozik nem az éttermi szolgáltatásba. Ebben az esetben is érvényes az áfa kulcsok váltakozása?

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-06 20:44:14

Erika,
Meg van erősítve. Önmagában az, hogy "gyorsétkezde", nem zárja ki a kedvezményes adókulcs esetleges alkalmazhatóságát (az egyéb feltételek teljesülése esetén).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra