Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Vendéglátás áfája


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bgiroda 2019-04-26 14:49:31

Tisztelt Szakértő!
Az alábbi kérdéssel fordulnék Önhöz:
Egy elsősorban cateringgel foglalkozó cég bérel egy magániskolában éttermet (a főtevékenysége 56.10). Menüválasztásos étlappal rendelkezik, melyről meg tudják rendelni előre a napi ebédjüket a diákok és a tanárok. Ezt a cég az iskola felé számlázza le havi rendszerességgel. Emellett az étteremben pénztárgépet is üzemeltet, hogy az eseti jelleggel betérő vendégeket is ki tudja szolgálni. Az ételeket ők készítik helyben, van lehetőség a helyben fogyasztásra asztalnál, evőeszközt is biztosít a cég. Kérem szíves állásfoglalását, hogy ezek az eseti jellegű étkezések 5, vagy 27%-os áfakulcs alá tartoznak. Ugyanez a cég egy büfét is üzemeltet egy művelődési házban, ahol kizárólag szendvicset és üdítőt értékesítenek a kérdés itt is ugyanaz lenne, 5 vagy 27%-os áfakulcsot kell ez esetben alkalmazniuk.
Válaszát előre is köszönjük szépen!
Niki

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-27 14:57:12

Kedves Niki,
- A kedvezményes kulcs (5%) alá tartoznak.
- A helyes adómérték 27%.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra